Ezek a cégek lettek Szolnok családbarát munkahelyei

Megosztás

Szolnokon a városháza dísztermében mások mellett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete is átvehette a családbarát munkahely kitüntettető címet, melyet pályázat útján érdemelt ki.

A „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet 2024-ben a Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft., a Derula Kft., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény és idén először civil szervezet kategóriában a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete nyerte el.

A kormányzat, az önkormányzat családbarát intézkedéseit sokáig lehetne sorolni, ezek mellett legalább olyan jelentőséggel bír, hogy a foglalkoztatók is megbecsüljék munkavállalóikat, ennek egyébként számos hosszútávú és kölcsönös haszna van, emelte ki beszédében Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Ötödik alkalommal díjazta Szolnok városa a családbarát munkahelyeket. A pályázok sok pozitív intézkedést soroltak fel pályázati anyagukban: részmunkaidő, távmunka, ingyenes sportolási lehetőségek, „Jól–léti” szolgáltatások, szűrővizsgálatok, rugalmas munkaidő, családi napok, gyermekek beiskolázási támogatása, kedvezményes egészséges ételek biztosítása, munkaidő kedvezmény, munkaidőkeret, kirándulás, nyári tábor – és még sorolhatnánk azokat a jól bevált gyakorlatokat amellyel  a szolnoki munkáltatók törekednek arra, hogy a  munkavállalók hatékony munkavégzés mellett családi életük se szenvedjen csorbát.

– Folyatjuk az életmód klubot, és idén is lesz egészségnevelési sport- és családi napunk. Emellett nemrégiben kezdtük a rendszeres tornaedzéseket a Móra Közösségi Terünkben, Szolnokon, amely kedvelt a tagjaink és munkatársaim körében is – mondta az egyesület elnöke

A „Szolnok Családbarát Munkahelye” cím idei díjazottjai:

–        250 fő feletti munkavállalót foglalkoztató Gazdálkodó Szervezet kategóriában a Stadler Szolnok Vasúti Járműgyártó Kft.     

–        50-250 fő közötti munkavállalót foglalkoztató Gazdálkodó Szervezet kategóriában a Derula Kft.

–        200 fő feletti munkavállalót foglalkoztató Költségvetési Szerv kategóriában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága

–        200 fő vagy az alatti munkavállalót foglalkoztató Költségvetési Szerv kategóriában a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek